Telefon ekranları için Android Auto gün sonuna yaklaşıyor.

Ne bilmek istiyorsun 

  • Google, tüm Android telefonlar için telefon ekranları için Android Auto uygulamasını durduruyor.
  • Android Auto özellikli bir aracı olmayan kullanıcılar için değiştirme seçeneği, Google Asistan sürüş modunu kullanmaktır.
  • Google, 12 Mayıs 2022’de Google I/O’da Android Auto güncellemelerini duyurdu.

Telefon kullanırken araba kullanmak, potansiyel olarak tehlikeli bir durumdur ve şirketlerin, kullanıcıların gerekli uygulamalara mümkün olduğunca güvenli bir şekilde erişmelerini sağlayan çözümler bulmaya çalışmasının büyük bir nedenidir. Şimdi, Google ondan kurtuluyor. Telefon ekranları için Android Auto uygulaması, Android kullanıcılarının yoldayken güvenli bir sürüş arayüzüne sahip olmalarını sağladı.

9to5Google tarafından ilk kez bildirildiği gibi – uygulamanın sonu geldi. Google , Ekim 2021’de , Android 12’nin piyasaya sürülmesiyle birlikte telefon ekranları için Android Auto uygulamasının yeni bir Google Asistan sürüş modu lehine çıkacağını doğrulamıştı. Ancak, birçok kullanıcı yararlı ve tanıdık uygulamayı kullanmaya devam etti.

Telefon ekranı kullanıcıları için mevcut Android Auto, Reddit kullanıcısı u/firstrta tarafından paylaşılana benzer, “Telefon ekranları için Android Auto yakında çalışmayı durduracak” şeklinde bir bildirim görmeye başlıyor . Ne zaman olduğu tam olarak belli değil, ancak uygulamayı Google Play Store’dan yüklemeye çalıştığımda hala listedeyken uyumlu bir cihazım olmadığını söyledi. 

Google Asistan sürüş modu 1’e 1 yerine geçmese de, telefonunuzu araba kullanmıyormuş gibi kullanmaktan daha güvenli bir alternatif sunar. Google Asistan sürüş modunu etkinleştirmek yalnızca birkaç adımdan oluşur ve bir sonraki sürüşünüz için size yardımcı olabilir.

Bu nedenle, Android Auto’nun bir sürümünü sonlandırıyor olsa da, Google hala en iyi Android telefonların tümü ile çalışacak başka bir sürüm geliştirmeye devam ediyor . Android Auto ile uyumlu araçlara sahip olanlar için, hizmeti eskisi gibi kullanmaya devam edebileceksiniz. Hatta Google, Mayıs ayında Google I/O sırasında hizmete ayrılmış bir oturum bile düzenlemişti ve burada Android Auto’ya yapılacak bazı güncellemeler gösterildi .

Yeni içerik doğrudan gelen kutunuza iletilsin.