Yeni bir iOS güncellemesi muhtemelen bu iPhone’lar için yolun sonu anlamına geliyor

6 Haziran Pazartesi günü başlayacak olan WWDC 2022 ile birlikte , sonbaharda  iPhone 14 ile birlikte piyasaya sürülecek olan yeni bir iOS sürümüne ilk kez bakacağız.

Şu anda iOS 16 söylentileri biraz zayıf olsa da, söylentilere göre iOS 16 özellikleri , kilit ekranında, bildirimlerde , bazı AR/VR entegrasyonunda ve daha fazla sağlık izleme yeteneğinde iyileştirmelere bakacağımızı gösteriyor .

Ancak iOS’un her yinelemesi, kaçınılmaz olarak bazı el cihazlarının kaçırması gereken daha büyük bir işlem ücreti alır. Apple’ın uzun mesafeli telefonları destekleme konusunda çok iyi bir geçmişi var – örneğin iOS 15 , ilk olarak 2015’te çıkan telefonları destekliyor – ancak sınırlar var. Bunu akılda tutarak, aşağıdaki iPhone’ların çalışma ömürlerinin geri kalanında iOS 15 ile sınırlı olacağına inanıyoruz.

iPhone 6S ve 6S Artı

Akıllı telefon açısından pratik olarak eski olan iPhone 6s ve daha büyük 6s Plus , Barack Obama hala Beyaz Saray’dayken, AirPods diye bir şey yoktu ve ilk nesil Apple Watch sadece altı aylıkken Eylül 2015’te piyasaya sürüldü.

Bu iki telefon iOS 9 ile piyasaya sürüldü ve yaklaşık dört yıldır üretimi durduruldu, bu nedenle desteğin sona ermesi büyük bir sürpriz olmamalı. iPhone 6s ailesi gerçekten çok iyi bir performans sergiledi.

iPhone SE (2016)

iPhone 6s ve 6s Plus’tan yedi ay daha genç olmasına rağmen, orijinal iPhone SE aslında aynı Apple A9 yonga setini ve 2GB RAM’i kullanıyor. 

Başka bir deyişle, 6’lar giderse, birinci nesil SE de gider. Ancak iyi haber şu ki, iPhone SE’nin sırasıyla 2020 ve bu yıl piyasaya sürülen sürümleri göz önüne alındığında, iki yeni yinelemenin bir süre güvenli olması gerekiyor. iPhone SE 2022 , Apple’ın daha pahalı iPhone 13 serisine güç sağlayan aynı A15 Bionic işlemciye bile sahip, bu nedenle bir süre desteklenecek.

Hangi iPhone’lar iOS 16 alacak?

Bunlar gerçekten iOS 16’ya yükseltmeyi kaçıran tek üç iPhone ise, o zaman eleme süreci ile bu telefonların tümü uygun olacaktır:

iPhone’unuz iOS 16’yı indirmeye uygunsa, Apple’ın kullanılabilirliğinden emin olması gerekir. Ancak eski modellerden birine sahipseniz, mevcut ahizenizi değiştirmek için en iyi iPhone’lardan birini satın almanızı veya bu sonbaharda iPhone 14’ü beklemenin daha mantıklı olup olmadığına karar vermenizi öneririz.

iPad’ler ne olacak?

iPad’ler teknik olarak farklı bir işletim sistemi – iPadOS – kullanıyor olsa da, bu iOS’un çok yakın bir akrabasıdır ve bu sonbaharda iPadOS 16’ya yükseltileceği neredeyse kesindir . iPadOS 15 ile destek, yükseltme için uygun olan 2014 yılındaki eski iPad Air 2 ile iOS 15’ten daha da ileri gitti.

Bu sefer birkaç tabletin başaramayacağından şüpheleniyoruz. Sadece iPad Air 2 kaçırmaya hazır değil, aynı zamanda 5. nesil iPad, 4. nesil iPad mini ve hatta orijinal 2015 iPad Pro’nun bile kesinti yapmak için çok yavaş olabileceğine bahse gireriz. 

Tüm bu varsayımların doğru olup olmadığını önümüzdeki hafta Apple geliştiricilerine yönelik konferansta öğreneceğiz. Canlı izlemek istiyorsanız  WWDC 2022’yi nasıl izleyeceğiniz aşağıda açıklanmıştır .

Yeni içerik doğrudan gelen kutunuza iletilsin.