Bu kendi hızınızda BT eğitim ve sertifika programları size iş yerinde iPhone’ları, Mac’leri ve diğer Apple cihazlarını nasıl destekleyeceğinizi gösterebilir.

Kariyer değiştirmek istiyorsanız, Apple  , BT çalışanlarını veya BT’de kariyer başlatmak isteyen herkesi eğitmek için iki yeni profesyonel eğitim ve sertifika programı başlattı. Apple’ın programları, iPhone’ların , Mac’lerin ve iş yerinde kullanılan diğer Apple cihazlarının nasıl dağıtılacağını, yönetileceğini ve destekleneceğini açıklayacaktır. Kurslara buradan kayıt olabilirsiniz .

Apple, kursları Apple Aygıt Desteği ve Apple Dağıtımı ve Yönetimi olarak adlandırdı ve kurslar sıralı.

Apple Cihaz Desteği kursu, Apple ürünleri için araçlar, hizmetler ve en iyi uygulamaları kapsar ve şirket, kursun kapsanması gereken yaklaşık 14 saatlik içeriğe sahip olduğunu söyledi. Tamamlandığında, sertifika almak ve bir sonraki kursa geçmek için bir sınava girmeniz gerekecek.

Apple Dağıtımı ve Yönetimi kursu, Mobil Cihaz Yönetimi kullanarak Apple ürünlerini nasıl yapılandıracağınızı, yöneteceğinizi ve güvenli hale getireceğinizi gösterecektir . Apple, bu kursta yaklaşık 13 saatlik içerik olduğunu tahmin ediyor. Kurs tamamlandıktan sonra sertifika sınavına girebilirsiniz.

Her bir sınavın ücreti 149$’dır. Apple, Topluluk Eğitimi Girişimi’nde öğrencilere sınavların maliyetini karşılayan burslar sunacağını söyledi.  Mali güçlükleri olan herkes , sınav masraflarının ödenmesine yardımcı olmak  için Mac Admins Foundation’dan kuponlar için de başvurabilir .

Bir kişinin Apple'ın BT profesyonel kurslarını tamamladığını gösteren sertifika
Sertifika sınavlarını geçen kişilere özgeçmişlerde, çevrimiçi profillerde ve iş panolarında görüntülenebilen dijital bir sertifika verilir.

Apple’ın kurumsal ve eğitim pazarlamasından sorumlu başkan yardımcısı Susan Prescott, bir yayında , ” Apple Profesyonel Eğitimi , teknolojiye ilgi duyan herkesin potansiyel işverenler için öne çıkacak sertifikalarla yüksek ücretli BT işleri yapmasına yardımcı olur” dedi . “Yeni kurslar kendi hızınızda ve ücretsiz olarak sunuluyor ve ödeme yeteneğinin Apple sertifikası kazanmaya engel olmamasını sağlamak için çalışıyoruz.”

Apple ayrıca topluluk kolejlerinde ve üniversitelerde yüz yüze hazırlık kursları sunmaktadır. Bu kursların bir versiyonu , 2020’de Austin, Teksas’taki Austin Community College’da sunuldu. Chandler ve Mesa, Arizona’daki Maricopa Community Colleges ve Birmingham, Alabama merkezli kar amacı gütmeyen bir eğitim olan Ed Farm , kursları yakında sunacak. 

Çalışma  İstatistikleri Bürosu  , bilgisayar ve bilgi teknolojisi alanındaki iş sayısının 2030 yılına kadar %13 oranında artmasının beklendiğini ve bu alanda her yıl yaklaşık 42.400 iş ilanı bulunduğunu tespit etti. Bu kariyerler için ortalama yıllık ücret, yaklaşık 97.430 dolar olup, bu, diğer tüm işler için ortalama yıllık ücret olan 45.760 dolardan çok daha yüksektir.

Yeni içerik doğrudan gelen kutunuza iletilsin.