Twitter, bazı içerik oluşturucularının USDC stablecoin’inde kazanç elde etmesine izin vererek yeni hizmeti başlatacak.

gettyimages-1318032319
Kripto Stripe’a geliyor.Getty

Çevrimiçi ödeme işlemcisi Stripe Cuma günü yaptığı açıklamada, Twitter’dan başlayarak işletmelerin müşterilere kripto para birimlerinde ödeme yapmaya başlamasına izin vereceğini söyledi.

 Ödemeler , değeri ABD dolarına bağlı olan bir  stablecoin olan USDC ile yapılacak. Sabit paralar, geleneksel kripto para birimleri gibi bilgisayarlar tarafından çıkarılmak yerine, sabit bir fiyat sağlamak için fiat para birimlerine sabitlenir.

Twitter, premium içerik için takipçilerden ücret alan bazı kişilerin kriptoda ödeme almasına izin vererek yeni seçeneği kullanacak. Twitter, içerik oluşturuculara ödeme yapmak için Stripe’in Connect hizmetini zaten kullanıyor. Şimdi yeni özelliği tercih edenler, kazançlarını bir kripto cüzdanına gönderebilecekler.

Stripe’ın kripto ödemeleri, şirketin düşük ücretleri, hızı, Ethereum ile entegrasyonu ve geniş uyumluluğu için seçtiğini söylediği Polygon ağı üzerinden gerçekleşecek. Stripe, yaratıcıların kazançlarını aldıktan sonra bakiyelerini Polygon’da tutabileceklerini veya Ethereum’a köprü kurmayı ve başka bir para birimiyle değiştirmeyi seçebileceklerini söyledi.

Stripe, zaman içinde ek ödeme “rayları” ve ödeme para birimleri için destek eklemeyi planladığını söyledi.

Yeni içerik doğrudan gelen kutunuza iletilsin.