Görünen kaldırmalar, Rogan’ın podcast’i tartışma yaratmaya devam ederken geliyor.

Rogan podcast hayranlarının artık Spotify'da dinleyecek daha az bölümü var
Rogan podcast hayranlarının artık Spotify’da dinleyecekleri daha az bölüm var.Getty Resimleri

Spotify, COVID yanlış bilgilerini yaydığı için tartışmalara yol açan komedyene desteğini ifade ettikten sonra, Joe Rogan’ın podcast’inin yaklaşık 70 bölümünü sessizce kaldırmış gibi görünüyor. 

Pandemi başlamadan yıllar önce kaydedilen bölümlerin görünür şekilde kaldırılması, JREMissing tarafından fark edildi . Hayran yapımı web sitesi, mevcut bölümleri kaydedilen tüm bölümlerin bir veritabanıyla karşılaştırmak için Spotify’ın API’sini kullanıyor. 

Bölümlerin ne zaman yayınlanacağı belli değil. Kabaca 40 bölüm daha önce Spotify’dan kaybolmuştu. 

CNET, yeni kayıp olarak bildirilen bölümlerin artık Spotify’da bulunmadığını doğruladı. Şirket ve Rogan, yorum taleplerine hemen yanıt vermedi. 

Bölümlerin görünür bir şekilde kaldırılması , podcast’inde COVID yanlış bilgisini teşvik ettiği için Rogan’ın etrafında tartışmalara neden oluyor . Rock’çı Neil Young ve halk ikonu Joni Mitchell , 250’den fazla tıp uzmanı, araştırmacı ve profesör tarafından imzalanan açık bir mektubun Rogan’ın podcast’ini akış hizmetinin COVID yanlış bilgileri bir platform sağladığına kanıt olarak göstermesinin  ardından Spotify’dan müziklerini çekti .

CEO Daniel Ek, Rogan’ın şirketin kadrosuna dahil edilmesini savundu ve bir  şirket belediye binasına  podcast’in Spotify’ın başarısı için hayati önem taşıdığını söyledi. 

Ek, belediye binasında yaptığı konuşmada, “Cesur hedeflerimize ulaşmak için bir şans bile istiyorsak, Spotify’da çoğumuzun ilişkilendirilmekten gurur duymayabileceği içeriğe sahip olmak anlamına gelecektir.” Dedi. “Hiçbir şey olmuyor ama şiddetle katılmadığımız, hatta bizi kızdıran ya da üzen görüşler, fikirler ve inançlar olacak.”

Yeni içerik doğrudan gelen kutunuza iletilsin.