Apple’ın 2022’de AirPods Pro’yu piyasaya sürmesi bekleniyor. Söylentilere göre yenilenmiş bir tasarıma, kayıpsız ses desteğine ve diğer yükseltmelere sahip olacaklar.

apple-airpods-pro-red-background.png
AirPods Pro (resimde) 2022’de bir yükseltme alabilir.Sarah Tew/CNET

Apple, AirPods 3’ü geçen yıl piyasaya sürdü, ancak 2019’dan beri AirPods Pro için bir güncelleme görmedik . 2021’de MagSafe uyumlu bir kasa kazanmanın yanı sıra  , Apple’ın en pahalı kablosuz kulaklıkları büyük ölçüde değişmeden kaldı. Bununla birlikte, söylentiler doğruysa, bu 2022’de daha sonra değişecek. AirPods Pro’nun yenilenmiş bir tasarıma ve diğer yükseltmelere sahip yeni ve geliştirilmiş bir versiyonunun, birçok rapora göre çalışmalarda olduğu söyleniyor. 

Mevcut AirPods Pro  , aktif gürültü önleme ve Apple’ın kablosuz kulaklıklarına özelleştirilebilir bir uyum gibi daha üstün özellikler getirdi. Şimdiye kadar gördüğümüz raporlara göre, ikinci nesil model, daha zarif sapsız tasarım, yeni bir şarj kutusu ve fitness yetenekleri gibi başka iyileştirmeler de ekleyecek. Bu tür değişiklikler, Apple’ın Samsung , Bose ve Sony  gibi rakipleriyle rekabet edebilmesi için önemli olabilir .

AirPod’lar başlangıçta Apple’ın kulaklık jakı olmayan ilk akıllı telefonu olan iPhone 7’ye eşlik edecek şekilde pazarlandı . Ancak piyasaya sürülmesinden bu yana geçen beş yıl içinde AirPod’lar dünyanın en popüler kablosuz kulaklıkları haline geldi . Apple’ın mevcut AirPods serisi, yukarıda bahsedilen AirPods Pro ile birlikte, 129 $ AirPods (ikinci nesil), 179 $ AirPods (üçüncü nesil)  ve 549 $ kulak üstü AirPods Max  kulaklıkları içeriyor. 

Olası AirPods Pro 2’den neler bekleyebileceğinize daha yakından bakın.

AirPods Pro 2 muhtemelen 2022’de, muhtemelen 4. çeyrekte piyasaya sürülecek

Bloomberg ve güvenilir Apple analisti Ming-Chi Kuo’dan gelen raporlar , AirPods Pro’nun 2022’de geleceğini söylüyor. Ancak ilk çıkışı ne zaman görebileceğimiz tam olarak belli değil.

Kuo, MacRumors tarafından elde edilen bir araştırma notuna göre AirPods Pro 2’nin 2022’nin dördüncü çeyreğinde geleceğini tahmin ediyor . Bu, Apple’ın genellikle yıl sonuna doğru gerçekleşen ürün saldırısının bir parçası olabileceklerini gösteriyor . Örneğin Apple, geçtiğimiz Eylül ve Ekim aylarında iPhone 13 serisini, Apple Watch Series 7’yi , AirPods 3’ü ve yeni bir MacBook Pro dizüstü bilgisayar serisini duyurdu. Bloomberg ise AirPods Pro 2’nin çıkışı için 2022 yılı içinde bir zaman çerçevesi belirtmedi. 

Devamını oku : Apple Watch’unuzdan en iyi şekilde yararlanmak için bu ayarları değiştirir

AirPods Pro 2 kayıpsız sesi destekleyebilir

Apple, AirPods Pro 2 ile müzik tutkunlarına heyecan verecek bir şey verebilir. 9to5Mac ve Apple Insider tarafından elde edilen analist Ming-Chi Kuo’nun bir notuna göre, yeni nesil sürüm kayıpsız sesi destekleyebilir .   Kayıpsız ses sıkıştırması, orijinal kaynak dosyadaki orijinal verileri koruyarak genel olarak iyileştirilmiş ses kalitesi sağlar. Apple’ın destek sayfasında belirttiği gibi, cihazın yerleşik hoparlörlerini kullanmadığınız sürece Apple ürünlerinde kayıpsız ses dinlemek için şu anda kablolu bir bağlantıya ihtiyacınız var. 

Apple, elbette, duyurulmadan önce yeni ürünlerden asla bahsetmez. Ancak Apple’ın akustikten sorumlu başkan yardımcısı Gary Geaves, şirketin ev eğlence çıkışı What Hi-Fi ile konuşurken ses kalitesini iyileştirmek için Bluetooth teknolojisinin sınırları etrafında çalışmak istediğini ima etti .  

Geaves, Aralık ayında What Hi-Fi’ye verdiği demeçte, “Bluetooth’un bazı sınırlarını en üst düzeye çıkarmak veya aşmak için oynayabileceğimiz birkaç numara var.” “Ama daha fazla bant genişliği istediğimizi söylemek doğru olur ve… Tam burada duracağım. Daha fazla bant genişliği istiyoruz.”

AirPods Pro 2 gövdeleri kaybedebilir

AirPods’un 2016 lansmanından bu yana sahip olduğu beyaz parlak gövdelere veda etme zamanı gelebilir. Bloomberg’e göre Apple’ın bir sonraki AirPods Pro’su Beats Studio Buds’a benzer daha gizli, gövdesiz bir görünüme sahip olabilir . Bu rapor yalnızca Apple’ın bu tür bir tasarımı test ettiğini söylüyor, bu nedenle nihai ürünün tasarımı olup olmayacağı bilinmiyor.

Bu değişiklik yapılırsa, 2019’da piyasaya sürülen ilk AirPods Pro’dan bu yana Apple gerçek kablosuz kulaklıklarını ilk kez önemli ölçüde yeniden tasarlamış olacak. diğerleri.

beats-studio-tomurcukları-siyah-yağmurda
Beats Studio Buds, Apple’ın AirPod’larından farklı olarak sapsız bir tasarıma sahiptir. David Carnoy/CNET

Ayrıca Apple’ın bir sonraki AirPods Pro modelinde dokunmatik kontrolleri nasıl uygulayacağı sorusunu da gündeme getiriyor. Mevcut sürüm,  Apple’ın Medya oynatmayı kontrol etmenize ve Siri’ye erişmenize izin veren Kuvvet Sensörü’nden kaynaklanıyor. Saplar olmadan, Apple, Beats Studio Buds’a benzer şekilde, bu dokunmatik kontrolleri muhtemelen kulaklıkların üzerine yerleştirmek zorunda kalacaktı  .

Japon blogu Macotakara’ya göre AirPods Pro 2 de yeni bir kasa alabilir . Bu, tomurcukların yeni tasarımına uyması için kasanın biraz farklı olması gerektiği düşünüldüğünde mantıklı. Rapor, bu yeni kasanın boyutlarını AirPods 3’ün suya dayanıklı (Apple’ın diğer AirPods kasalarından farklı olarak) kasasıyla aynı olacak şekilde veriyor. AppleInsider ve 9to5Mac tarafından görülen Kuo’dan bir yatırımcı notu , yeni nesil AirPods Pro için şarj kutusunun da ses çıkarabileceğini söylüyor . Bunun kayıp veya yanlış yerleştirilmiş bir vakayı bulmayı kolaylaştırdığı söylenir. 

Devamını oku : AirPods Pro 2, ikonik gövdeleri terk eden bir yeniden tasarım alabilir ve bu gerçekten utanç verici

Fitness izleme özelliklerine sahip olabilirler

AirPod’lar pek çok şey yapabilir, ancak etkinlik izleme  bunlardan biri değildir. Apple, Bloomberg’e göre fitness takibi için güncellenmiş hareket izleme sensörlerine sahip olacak AirPods Pro 2 ile bunu çok yakında değiştirebilir .

Rapor ek ayrıntılara girmiyor, ancak 2017’den bir Apple patent başvurusu , biyometrik sinyalleri kulaklıklar aracılığıyla ölçmenin yollarını araştırıyor olabileceğini öne sürüyor. 

Apple, her ikisi de halihazırda kendi kablosuz kulaklıklarında fitness odaklı özellikler sunan Jabra ve Amazon gibi şirketlere katılacak. Jabra’nın Elite Sport kulakiçi kulaklıkları, antrenmanlar sırasında tekrar sayılarını ve kalp atış hızını takip edebilir, Amazon Echo Buds ise antrenmanları takip edebilir.

Devamını oku :  2022 için en iyi egzersiz kulaklıkları

AirPods Pro 2’den başka ne bekliyoruz?

11-apple-airpods-pro
AirPods Pro (resimde) 2019’da piyasaya sürüldü ve Apple o zamandan beri yeni bir model piyasaya sürmedi. Sarah Tew/CNET

Apple, AirPods için gelecek planları hakkında hiçbir şey söylemese de, AirPods 3’e dayanarak çıkarabileceğimiz çok şey var . Örneğin, 179 dolarlık AirPod’lar, hem daha pahalı AirPods Pro’dan hem de ikinci nesil AirPod’lardan biraz daha iyi pil ömrü sunar . Apple’ın AirPods Pro 2’nin pil ömrünü en azından AirPods 3’ün pil ömrünü aşmayacak şekilde iyileştirmesi makul görünüyor.

Bir sonraki AirPods Pro’nun AirPods 3’ün , bir AirPod’un kullanıcının kulağıyla farklı bir yüzeye temas ettiğini daha doğru bir şekilde algılayabilen cilt algılama sensörünü kazandığını  görmek de şaşırtıcı olmaz .

Kalan bir diğer soru ise AirPods Pro 2’nin ne kadara mal olacağı. Apple, mevcut AirPods Pro’yu 249 dolara satıyor, ancak bunları genellikle başka yerlerde daha ucuza bulabilirsiniz. Apple’ın gelecek planları hakkında kesin bir şey bilmiyoruz. 

Ancak Apple , yenilerini duyurduğunda orijinal AirPods Pro’yu durdurursa – güçlü bir olasılık – yeni model için 249 $ fiyatını koruyabilir. Apple, 2019’da ikinci nesil AirPod’ları piyasaya sürdüğünde standart AirPods fiyatını değiştirmedi. AirPods Pro, Apple’ın bazı rakiplerine kıyasla biraz pahalı olsa da, popülerlikleri insanların daha yüksek bir fiyat ödemeye istekli olduğunu kanıtladı. . 

Söylentiler doğruysa, yeni tasarım ve kondisyon izleme yetenekleri bekleyebileceğimiz en büyük yükseltmeler olacak gibi görünüyor. Bu değişiklikler, AirPods Pro’yu yakın zamanda satın alan herkesi etkilemek için yeterli olmayabilir. Ancak orijinalleri 2019’da satın alan kişileri yükseltmeye ikna edecek kadar önemli olabilirler. Kesin olarak bilmek için Apple’ın bir duyuru yapmasını beklememiz gerekecek. 

Daha fazla bilgi için, en iyi AirPods fırsatlarını nasıl bulacağınıza bakın, CNET’in 2022 için en iyi Apple kulaklık listesi ve  bugün denemek isteyeceğiniz 21 AirPods hilesi . Ayrıca iPhone 14 ve iPhone SE 3 hakkında derlediğimiz tüm söylentilere de göz atabilirsiniz .

Yeni içerik doğrudan gelen kutunuza iletilsin.