150 farklı ülkede 35.000 aktif içerik oluşturucu kanalıyla blok oluşturma sim, platformda şimdiye kadarki en çok izlenen video oyunudur.

Minecraft
Minecraft. Fotoğraf: Microsoft

200 milyondan fazla kez satın alındı ​​ve 10 yıl sonra hala dünyanın en çok oynanan video oyunlarından biri – şimdi blok oluşturma simülasyonu Minecraft başka bir kilometre taşını geçti: Oyunun YouTube videoları bir trilyon görüntülemeyi geçerek onu dünya rekoru kırdı . Platformda en çok izlenen oyun.

İlk olarak 2009 yılında piyasaya sürülen Minecraft, açık ve son derece yaratıcı doğası sayesinde video paylaşım sitesinde her zaman popüler olmuştur. Oyuncular engebeli arazide istedikleri her şeyi inşa edebilirler ve yetenekli modelciler , Hogwarts ve Starship Enterprise’ın ölçekli modellerinden çalışan bilgisayarlara kadar en etkileyici kreasyonlarını sergilemek için YouTube’u doldurdu.

Oyun ayrıca ilk nesil süperstar YouTube etkileyicileri arasında son derece popüler olduğunu kanıtladı – Stampy Cat, DanTDM ve PewDiePie gibi oyuncular Minecraft oynayarak ve oyunun açık tasarımı aracılığıyla kendi anlatılarını, olaylarını ve zorluklarını yaratarak geniş kitleler oluşturdu. Microsoft’a göre, YouTube’da 150 farklı ülkede 35.000’den fazla aktif Minecraft içerik oluşturucu kanalı var.

YouTube, bir trilyon dönüm noktasını kutlamak için platformda Minecraft tarihinden anları içeren bir animasyon videosu yayınladı ve ayrıca YouTube ana sayfasındaki logoyu 24 saat boyunca değiştiriyor. Ayrıca dünyanın dört bir yanından Minecraft yaratıcılarını ve videolarını içeren küratörlüğünde oynatma listeleri olacak.

Minecraft aslen Stockholm’de kodlayıcı Markus Persson tarafından yönetilen küçük bir ekip tarafından geliştirildi. Bu ekip, iki yıl sonra tam bir lansmandan önce oyunun erken bir sürümünü 2009’da yayınlayan geliştirme stüdyosu Mojang oldu. Persson, 2014 yılında Microsoft tarafından 2.5 milyar dolara (1,9 milyar sterlin) satın alındığında şirketten ayrıldı. Mojang, o zamandan beri Minecraft’ı güncelliyor, dünyaya yeni karakterler, hikayeler ve yapı taşları ekliyor ve karakteristik görsel tasarımını güncelliyor. Bu arada, Xbox Minecraft Marketplace, kullanıcıların yarattıkları öğeleri, modelleri ve mini oyunları diğer kullanıcılara satmalarına izin vererek, dünyaya kendi işleyen ekonomisini veriyor.

Her yıl gelen yeni eklentiler, geniş bir satış operasyonu, yapım aşamasında olan uzun zamandır beklenen bir film ve paylaşılan çevrimiçi dünyalar (veya metaverse’ler) kavramına artan ilgi ile bunun Minecraft hayranlarının inşa edeceği son izleme kilometre taşı olması pek olası değil.

Yeni içerik doğrudan gelen kutunuza iletilsin.