Android 12 daha fazla cihaza ulaştığından , Google bugün mobil işletim sisteminin en son sürümünün çok uygun fiyatlı “Go sürümü” cihazlara neler ekleyeceğini ayrıntılı olarak açıkladı.

Android 12 (Go sürümü), tam işletim sisteminden, durum çubuğunun sağ üst köşesindeki mikrofon ve kamera göstergelerinden başlayarak üç gizlilik özelliği ekler. Bunu, Ayarlar’da bir Gizlilik panosu ve “kesin” yerine “yaklaşık” konum belirleme yeteneği izler.

Örneğin, hava durumu uygulamanızı yaklaşık konumunuzla sınırlamak size yine de doğru bir tahmin verecektir. 

Hızlı Ayarlar da büyük haplardan yararlanmak için yeniden tasarlandı; Son Kullanılanlar çoklu görev menüsü, ekrandaki/uygulama içi içeriği hızlı bir şekilde “Çevirmek” ve konuşmayı metne “Dinlemek” için kısayollar ekler. Ayrıca büyük “Ekran Görüntüsü” düğmesi de var. 

Android 12 Go sürümü

Bu arada Google, SplashScreen API’sinin de mevcut olduğunu ve uygulamaların “daha yumuşak animasyonla” %30 daha hızlı başlatılacağını söylüyor . Android 12 Go, pil ömründen ve depolamadan tasarruf etmek için “uzun süredir kullanılmayan” uygulamaları hazırda bekletecek. 

Hazırda bekletme uygulamaları, pilinizin boşalmasını da engeller. Bu arada, güncellenmiş Files Go uygulaması, dosyaları 30 gün içinde kurtarmanıza olanak tanır, böylece bu arada yer açmak için gereksiz dosyaları güvenle silebilirsiniz. 

Dosyalar uygulamasından bahsetmişken, Nearby Share “daha kolay uygulama paylaşımına” izin verir, böylece bir aktarım oturumu başlatmak için ana ekrandan herhangi bir uygulamaya uzun süre basabilirsiniz. 

Android 12 Go sürümü
Android 12 Go sürümü

Son olarak, Android 12 Go, sağ üst köşede bir avatarla doğrudan kilit ekranından bir misafir örneğine kolayca geçiş yapmanızı sağlar:

Cihazınızı paylaşmadan önce kolayca misafir profiline geçebilir ve işiniz bittiğinde profili sıfırlayabilirsiniz.

Yeni cihazlar 2022’de Android 12 (Go sürümü) ile piyasaya sürülecek. Go sürümü cihazların şu anda 200 milyondan fazla kullanıcı tarafından aktif olarak kullanılmasıyla geliyor . [ Güncelleme : Yeni rakam sadece aktif kullanıcıları ifade etmektedir.]

Yeni içerik doğrudan gelen kutunuza iletilsin.