Ancak Microsoft, uyumsuz bir Intel sürücüsüne sahip bilgisayarlar için Windows 11 yükseltmelerini de engelledi.

Microsoft, Windows 11’e yükseltme yapan Windows 10 kullanıcıları için “yüksek oranda olumlu güncelleme deneyimi” gördüğünü ve bu nedenle kullanılabilirliği yeniden artırdığını söylüyor. 

Microsoft, 5 Ekim’de başlayan ve makine öğrenimi modellerinin Windows 10 çalıştıran daha fazla bilgisayar için güvenli olduğunu belirledikten sonra Ekim ayı sonlarında hızlandırılan Windows 11’in kullanıma sunulmasından daha emin . 

Windows 11’in benimsenmesiyle ilgili en büyük sorun, Microsoft’un yeni işletim sistemi için katı minimum donanım gereksinimleri getirmesidir . Bir tahmine göre , günümüzde kurumsal iş istasyonlarının yalnızca yarısı bu gereksinimleri karşılamaktadır.

GÖRÜNTÜLE: Windows 11 SSS: Yükseltme kılavuzumuz ve bilmeniz gereken diğer her şey

Bununla birlikte, Microsoft’un donanım gereksinimlerini gerçekten karşılayan donanımda, deneyim, Windows 11’in piyasaya sürülmesini genişletmek için yeterince iyidir. 

Microsoft, Windows 11 sağlık panosunda , “Windows 11’in kullanıma sunulmasının ilk aşamalarında, uygun cihazlar için sürekli olarak yüksek oranda olumlu güncelleme deneyimleri ve kullanıcı geri bildirimleri görüyoruz, bunlar en son nesil makine öğrenimi modelimiz kullanılarak belirlendi” dedi . 

“Bu verilere dayanarak, kullanıma sunma hızını ilk duyurduğumuzdan daha hızlı ilerletiyoruz ve şimdi Windows 11 yükseltmesini uygun Windows 10 cihazlarına daha geniş bir şekilde sunuyoruz.”

En iyi ihtimalle, uygun Windows PC’ler, Windows 10 çalıştıran 1,3 milyar PC’nin yaklaşık %40’ını oluşturuyor . Ancak Microsoft  , çoğu kuruluşun Windows 10’a yama uygulamayı bırakacağı Ekim 2025’e kadar Windows 11’i destekleyen yeni donanıma geçeceğinden emin görünüyor .   

Microsoft bu hafta, Windows 10’un son altı aylık özellik sürümü olacağını onayladığı küçük bir güncelleme olan Windows 10 sürüm 21H2’yi yayımladı; şu andan itibaren Ekim 2025’e kadar yıllık sürümlere geçecektir . Bu süre zarfında hala Windows 10’u desteklerken Microsoft, insanların Windows 11’e güncelleme yapmasını istiyor. 

Ancak Windows 11, Görev Çubuğu, arama ve Başlat menüsü gibi özellikleri etkileyen bir dizi hatadan rahatsız oldu . 

Dün Microsoft, Microsoft Installer’ın Kaspersky antivirüs dahil olmak üzere uygulamaları güncellemede sorun yaşayabileceğini onayladı  .  

Microsoft, “Etkilenen uygulamalar, bir güncelleme veya onarım denendikten sonra açılmayabilir” dedi. 

Çözüm, etkilenen uygulamanın kaldırılmasını ve ardından uygulamanın en son sürümünün yüklenmesini içerir.

GÖRMEK: Windows 11 yükseltmesi: Önce sorulması gereken beş soru

Ve yeni Windows sürümlerinde sıklıkla olduğu gibi, Windows 11, Intel donanım sürücülerinde bazı uyumluluk sorunlarıyla karşılaştı. Intel Smart Sound Technology (Intel SST) için sürücülerin belirli sürümlerinin sürücülerini etkileyen bu, Mavi Ekran (BSOD) hatasına neden olur . 

Microsoft, “Intel ve Microsoft, Intel Akıllı Ses Teknolojisi (Intel SST) ve Windows 11 için belirli sürücü sürümleriyle uyumsuzluk sorunları buldu. Etkilenen Intel SST sürücüsüne sahip Windows 11 cihazları mavi ekranlı bir hata alabilir,” dedi. 

Sorun, Microsoft’un bu Intel sürücüsüyle Windows 11’den Windows 10’a cihazlar sunmayı bırakması için yeterince yaygın ve ciddiydi. 

Microsoft , “Yükseltme deneyiminizi korumak için, Windows 11’in sunulmasından etkilenen Intel SST sürücülerine sahip cihazlarda bir uyumluluk bekletme uyguladık” dedi .

Yeni içerik doğrudan gelen kutunuza iletilsin.