Çeşitli Minecraft cevherleri sergilendi (Mojang üzerinden resim)

Anlık görüntüler, Mojang’ın piyasaya sürdüğü Minecraft’ın en çok beklenen test sürümleridir. Minecraft’ın gelecek bir sürümünde piyasaya sürülmesi planlanan yepyeni özellikler ve değişikliklerle birlikte gelirler . Yedi deneysel anlık görüntü yayınladıktan sonra Mojang, nihayet ilk 1.18 Minecraft anlık görüntüsünü yayınladı .

Anlık Görüntü ’21w37a’, Minecraft Live 2020 etkinliği sırasında ortaya çıkan özelliklerin çoğuna sahiptir. Dünya nesil yüksekliği hem yukarı hem de aşağı doğru arttırıldığından, cevher nesillerinde buna uygun değişiklikler yapılmıştır. Cevherlerin bulunduğu yükseklikler artık eskisinden farklı. İşte tüm bu değişikliklere daha yakından bir bakış.


Minecraft 1.18 Snapshot 21w37a’da cevher üretimi değişiklikleri

Elmas cevherleri

Elmas cevherleri (Minecraft üzerinden görüntü)
Elmas cevherleri (Minecraft üzerinden görüntü)

En son anlık görüntüde, elmas cevherleri Y16 arasında üretiliyor. Oyuncular, yükseklikleri daha derine indikçe daha fazlasını bulacaklar. Elmas cevheri ayrıca havaya çok daha az maruz kalacak ve daha sık gömülü üretecektir.

Kızıltaş cevherleri

Redstone cevherleri (YouTube'da mcspotlights aracılığıyla görüntü)
Redstone cevherleri (YouTube’da mcspotlights aracılığıyla görüntü)

Elmaslar gibi, redstone cevherleri de dünya üzerinde Y16’nın altında üretilir. Oyuncular daha derine indikçe, Y32’de ve daha aşağıda daha fazla redstone cevheri görmeye başlayacaklar.


altın cevheri

Altın cevherleri (Minecraft üzerinden görüntü)
Altın cevherleri (Minecraft üzerinden görüntü)

Altın, diğer cevherlere göre çok kullanışlı değil, ancak madencilik bazı oyuncular için hala ödüllendirici. En son anlık görüntüde, Y32’nin altında bulunabilirler ve oyuncular en yüksek miktarda altın cevherini -16. seviyede bulacaklar. Badland biyomları hala çok sayıda altın cevheri üretiyor.


kömür cevheri

Büyük bir kömür cevheri damarı (Mojang üzerinden resim)
Büyük bir kömür cevheri damarı (Mojang üzerinden resim)

Kömür, Y0’ın üzerinde üretmeye başlar ve oyuncu ne kadar yükseğe çıkarsa, o kadar çok kömür cevheri bulur. Mojang ayrıca kömür cevheri bloklarına rastlama şansının Y96 ve üzerinde en yüksek olduğunu ortaya çıkardı. Elmaslar gibi, açıkta kalan kömür cevheri de eskisinden daha az üretecek.


Lapiz Lazuli cevheri

Lapiz Lazuli cevher damarı (Mojang üzerinden resim)
Lapiz Lazuli cevher damarı (Mojang üzerinden resim)

Lapiz Lazuli, yalnızca oyuncu Y64’ün altına düşerse bulunabilir ve çoğu Y0’da oluşturulur. Ancak, Y32’nin altındaki veya üstündeki Lapis, havaya maruz kaldığında üretemez.


Bakır cevheri

Oyundaki bakır cevherleri (Mojang üzerinden resim)
Oyundaki bakır cevherleri (Mojang üzerinden resim)

Bakır cevheri Y seviyeleri 0 ile 96 arasında bulunabilir. Birçoğu Y seviyesinde 48 oluşur. Damlataş mağaralarında oyuncular büyük miktarlarda bakır cevheri bulacaklardır.

Demir cevheri

Demir cevherleri (Mojang üzerinden resim)
Demir cevherleri (Mojang üzerinden resim)

Demir cevheri Y72’nin altında, Y16’ya doğru güçlü bir önyargıyla üretilir. 
Ayrıca Y112’nin üzerinde üretir ve oyuncular yükseldikçe daha fazlasını bulacaktır. 
Oyuncular, kullanışlı 
kılavuzumuzu takip ederek anlık görüntüyü deneyebilir.

Yeni içerik doğrudan gelen kutunuza iletilsin.