Android’in en iyi özelliklerinden birini ön plana çıkarın

Telefonunuza Android 12 yüklediğinizde fark edebileceğiniz ilk şeylerden biri, göze çarpan bir Android özelliğinin artık beklediğiniz yerde olmamasıdır.

Google’ın geçen yılki Android 11 sürümü ile işletim sistemine eklediği cihaz kontrol panelinden bahsediyorum . Panel, evinizde kurulu tüm akıllı ışıklara ve diğer bağlı araçlara erişmenizi ve bunları ayarlamanızı sağlayan kullanışlı bir dizi komut sunar.

En azından Pixel telefonlarda, o panel, telefonunuzun güç düğmesini basılı tuttuğunuzda ortaya çıkıyordu. Ancak Android 12 ile artık güç düğmesi menüsünün bir parçası değil. Ama umutsuzluğa kapılmayın: tamamen gitmedi. Ona ulaşmak için fazladan bir adım ve küçük bir hazırlık gerekiyor.

ANDROİD 12 CİHAZINIZIN KONTROL PANELİNİ YENİDEN KONUMLANDIRIN

İlk önce ilk şeyler – o paneli takip edin. Android 12’de panel, güç düğmesi menüsünden işletim sisteminin Hızlı Ayarlar alanına (Samsung dahil bazı cihaz üreticilerinin zaten Android 11’de sakladığı yer) taşındı.

Varsayılan olarak, muhtemelen ekranın üst kısmından iki kez aşağı kaydırmanız ve ardından bulmak için belki bir veya iki kez sola kaydırmanız gerekecek. Ancak yaklaşık 60 saniyelik kurulumla onu çok daha optimal bir konuma taşıyabilirsiniz:

  • Tam Hızlı Ayarlar alanını açmak için ekranınızın üstünden iki kez aşağı kaydırın. Bu menüdeki ilk dört noktadan birinde zaten bir “Cihaz kontrolleri” kontrolü görüyorsanız, hazırsınız demektir. Aksi takdirde, biraz ince ayar yapmak isteyeceksiniz.
  • Hızlı Ayarlar alanının sol alt köşesindeki kalem şeklindeki simgeye dokunun. Pixel dışında bir telefon kullanıyorsanız, üç satırlı bir menü simgesine dokunmanız ve bunun yerine orada bir “Düzenle” komutu aramanız gerekebilir.
  • “Aygıt kontrolleri” kutucuğunu bulun, ardından basılı tutun ve Hızlı Ayarlar alanındaki ilk dört konumdan birine kadar kaydırın.
  • Kaydetmek ve çıkmak için ekranın sol üst köşesindeki oka dokunun.

Artık seçenek daha belirgin bir konumda olduğuna göre, ekranın üstünden iki yerine tek bir kaydırma ile her zaman ona ulaşabilirsiniz .

Android 12'de, cihaz kontrol paneli düğmesi için ekranınızın üstünden aşağı doğru silmeniz gerekir.
Sizi cihaz kontrol paneline götüren düğmeyi almak için aşağı kaydırın…
...bağlı akıllı gadget'larınızın tümüne hızlı erişim sağlar.
…bağlı tüm akıllı cihazlarınıza hızlı erişim sağlar.

Kuşkusuz, eski güç düğmesi yerleşimi kadar uygun değil, ancak doğru yönde atılmış bir adım – ve bu noktada yapabileceğiniz en iyi şey bu.

Yeni içerik doğrudan gelen kutunuza iletilsin.