OnePlus 9 Pro

OnePlus, 2014’te OnePlus One’ı piyasaya sürmesinden bu yana çok şey başardı , ancak şimdi şirket, Oppo ile birleştiği için kurulduğundan bu yana en büyük değişimini yaşıyor olabilir.

Eh, ‘birleştirme’ kelimesi aslında OnePlus CEO’su Pete Lau’nun değişikliği duyurduğu forum gönderisinde kullanılmıyor , ancak Lau’nun “kuruluşumuzu OPPO ile daha fazla entegre etmeye karar verdiklerini” söylemesiyle kesinlikle bir birleşme gibi geliyor. ”

Gönderiye dayanarak, bir birleşmede beklediğiniz gibi bu, ekipleri entegre etmek ve kaynakları paylaşmak gibi şeyleri içerecek gibi görünüyor. Bununla birlikte, OnePlus markası Oppo’dan ayrı kalacak, bu nedenle her iki şirketin de telefon çıkarmaya devam etmesini bekleyebilirsiniz.

Daha iyi, daha hızlı ve potansiyel olarak daha ucuz

Peki bu hareket aslında ne anlama gelecek? Çok fazla olmayabilir. Hem OnePlus hem de Oppo zaten BBK Electronics’in yan kuruluşlarıdır, bu nedenle her zaman bağlantılıdırlar ve geçen yıl Lau, bazı ekiplerinin entegre olduğunu gösteren bir hareket olan hem OnePlus hem de Oppo için ürün stratejisini denetlemeye başladı.

Dolayısıyla bu büyük bir değişim olmayabilir, ancak bazı değişiklikler anlamına geldiği kesin ve bunların çoğu muhtemelen olumlu olacak. Lau, örneğin, bunun iki markanın operasyonlarını düzene koymasına ve ek paylaşılan kaynaklardan faydalanmasına olanak tanıdığına dikkat çekiyor. 

Lau’ya göre, bu ekstra kaynaklar daha iyi ürünlere yol açmalı, ancak – bahsedilmese de – daha geniş bir OnePlus el cihazı yelpazesine ve belki de daha düşük fiyatlara yol açma şansı var, çünkü bu, şirketin parasını şu şekilde koruyabilir: Ar-Ge ve üretim maliyetleri.

Bu hareket, görünüşe göre OnePlus’ın verimliliğini de artıracak ve yazılım güncellemelerinin daha hızlı ulaşmasını ve geldiklerinde daha kararlı olmasını sağlayacak.

Bu gönderide duyurulmamış olsa da, OnePlus potansiyel olarak OxygenOS’tan ColorOS’a (Oppo tarafından kullanılan Android yer paylaşımı) geçiş yaptığında, yazılımın da bazı değişikliklere uğraması olasıdır. Biz çünkü söylemek OnePlus 9 Çin’de aralık zaten ColorOS kullanır.

Alternatif olarak, belki iki arayüz daha benzer hale gelecek veya belki burada hiçbir şey değişmeyecek – en azından Çin dışında.

Daha fazla benzerliğe sahip daha fazla cihaz

Oppo’nun akıllı saatler, fitness izleyicileri ve kablosuz kulaklıklar gibi çok çeşitli başka araçlar ürettiği göz önüne alındığında, donanım cephesine geri dönersek, OnePlus’ın akıllı telefon dışı tekliflerini de genişleteceği anlamına gelebilir.

Oppo’nun oradaki liderlerden biri olduğu göz önüne alındığında, OnePlus telefonlarının daha hızlı şarj edildiğini de görebiliriz ve bu, Oppo esnek cihazlar üzerinde çalıştığı için katlanabilir veya yuvarlanabilir bir OnePlus telefona bile yol açabilir .

Son olarak, bu hareket, OnePlus ve Oppo’nun çıkardığı telefonların birçoğunun olduğundan daha da benzer hale gelmesine neden olabilir. Bu, Oppo’nun telefonları kötü olduğu için değil, çeşitliliği sevdiğimiz için daha az olumlu bir değişiklik olurdu . Ancak OnePlus’ın bağımsız olarak çalışmaya devam edeceğine dair iddialarına rağmen bu muhtemel bir sonuç gibi görünüyor.

Bu hareketin OnePlus 9T’yi çok fazla etkilemesini beklemeyiz , çünkü bu muhtemelen geliştirme aşamasındadır, ancak bunun OnePlus 10 ve Oppo Find X4 için ne anlama geldiğini görmek ilginç olacak .

Yeni içerik doğrudan gelen kutunuza iletilsin.