Apple’ın sağlık alanındaki çalışmaları ve kaydettiği ilerleme hakkında geniş kapsamlı bir röportajda, şirketin teknolojiden sorumlu başkan yardımcısı Kevin Lynch, Apple’ın bir gün müşterilere daha fazla sağlık verisi sağlamak için AirPods ile sensör füzyonunu kullanabileceğini ima etti .

apple airpods pro snap


Şu anda hem iPhone hem de Apple Watch, kullanıcılara bağımsız olarak sağlık verileri ve bilgileri sağlamak için çok çeşitli sensörler kullanıyor. Ayrıca Apple, kullanıcılara sağlıkları hakkında daha kapsamlı bir görünüm sağlamak için Apple Watch ve “iPhone” üzerindeki sensörlerden gelen verileri birleştiren sensör füzyonunu da kullanır. Bir In ile mülakat TechCrunch , Lynch Apple Apple kullanıcıları için daha sağlık veri sağlamak için sensör füzyonu sürecine AirPods ekleyebilir ima etmişti.

Bununla birlikte, belki de gelecekteki sağlık yetenekleri açısından daha fazla potansiyel aramak için bir yer sensör füzyonunda yatmaktadır. Yürüme kararlılığı, yalnızca “iPhone” veya Apple Watch’un bağımsız olarak hareket etmesinin değil, aynı zamanda şirket bunları birlikte kullanabileceğinde mümkün olanın bir sonucudur. Apple’ın sıkı yazılım ve donanım entegrasyonunun ona avantaj sağladığı ve Apple’ın cihaz ekosistemi ve taşıdıkları sensörler büyümeye devam ettikçe çoğaldığı başka bir yer.

Lynch’e “AirPods”un da kendi sensörlerini içerdiğini ve “iPhone” ve Apple Watch tarafından sağlık açısından izlenenleri tamamlayabilecek farklı veriler topladığını düşündüğünüzde ne tür olasılıkların açılabileceğini sorarak röportajımızı sonlandırdım.

“Bugün zaten bazı cihazlarda sensör füzyonu yapıyoruz ve bence burada her türlü potansiyel var” dedi.

Lynch’in önerisi, Apple’ın “AirPods” için sağlık takibini sunmayı planladığını söyleyen güvenilir Apple analisti Ming-Chi Kuo’nun raporlarıyla örtüşüyor. Daha yakın zamanlarda, Bloomberg’den Mark Gurman , gelecek yıl piyasaya sürülecek olan ikinci nesil AirPods Pro’nun “fitness izlemeye odaklanan güncellenmiş hareket sensörleri” içereceğini bildirdi .

Röportajın geri kalanında Lynch, iOS 15’teki Sağlık Takibi ve Yürüme Kararlılığı gibi yeni sağlık özelliklerini de tartışıyor . Apple Watch geliştirmesine öncülük eden yönetici, Apple Watch’un kullanıcıların sağlığı için nasıl “akıllı bir koruyucu” haline geldiğini de tartıştı.

Kevin Lynch ve Apple’dan Deidre Caldbeck de Apple Watch ve sağlık hakkında bir röportaj için YouTuber Rene Ritchie’ye katıldı .

Yeni içerik doğrudan gelen kutunuza iletilsin.