Apple’ın Android’e göre avantajı daha da büyüyor.

galaxy s21 plus vs iphone 12 pro

Apple’ın Android’e göre en büyük avantajı, hepsine hükmedecek tek bir işletim sisteminin olmasıdır. Sonuçta kendi ürettiği akıllı telefonlar için iOS güncellemelerini uygulamak çok kolay. Ve yeni durum sadece için benimsenmesi oranı olduğunu ortaya koymuştur iOS 14 atmış Android’i 11 sudan dışarı.  

Yeni bir raporda Mixpanel (via AppleInsider ) iOS 14 onun 16 Eylül sürümü geçen yıl beri bir kuyruklu% 90 benimsenmesi oranına sahip olduğunu ortaya koymaktadır. Etkileyici bir şekilde, lansmandan sadece altı hafta sonra neredeyse% 50 seviyesindeydi. Bu arada, 8 Eylül’de piyasaya sürüldüğünden bu yana, Android 11’in benimsenme oranı şu anda sadece% 20’de duruyor. 

Bunlar Apple’ın resmi rakamları değil, ancak yine de ekosistemlerdeki keskin farkı gösteriyorlar. Apple’ın iOS sürümleri geliştirmelerle dolu ve kurulumu kolaydır. Başlangıçta birkaç rahatsız edici hata olsa da, bunlar genellikle oldukça hızlı bir şekilde giderilir. İPhone’unuzu yazılımın önceki bir sürümüne geri döndürmek de oldukça zordur, ancak aynı şey Android güncellemeleri için de söylenebilir.  

Google’ın, akıllı telefonların ve üreticilerin çeşitliliğine bağlı olarak biraz daha zor bir zamanı var. Bu kadar çeşitli seçeneklere sahip olmak, en iyi Android telefonlar için alışveriş yapanlar için harika olsa da, iki ucu keskin bir kılıçtır. Android kullanıcıları, Google’ın kendi Pixel cihazlarına sahip olmadıkları sürece, en son yazılım güncellemelerinin akıllı telefonlarında sunulması için genellikle aylar beklemektedir.

Pixel 5 ve Pixel 4a 5G gibi Google cihazları , Android işletim sistemi güncellemeleri söz konusu olduğunda listenin başında yer alıyor ancak diğer üreticilerin cihazlarının bir yaş beklemesi gerekiyor. Apple ayrıca eski cihazlarını daha uzun süre destekleme avantajına da sahip; bu, artan akıllı telefon fiyatları ve insanların bu günlerde telefonlarını daha uzun süre tutma eğiliminde oldukları gerçeği dikkate alındığında bir nimet.

Gecikmiş işletim sistemi sunumları ve belirli bir süre sonra, kullanıcılar telefonlarını eskisi kadar sık ​​yükseltmedikleri zaman destek eksikliği, şüphesiz buradaki suçludur. Ve bu iOS 14 ve Android 11 benimseme oranları, iPhone ve Android cihazlar arasındaki savaş söz konusu olduğunda Apple’ın en büyük gücünü yansıtıyor. 

Apple’ın iOS 15’i tanıtırken ve Google’ın Android 12 yazılımını yayınlamaya çalışırken avantajının devam etmesini bekliyoruz.